LC chléb z bramborové vlákniny

Lidka

LC chléb z bramborové vlákniny

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka odtučněná 60 g
vláknina bramborová 40 g
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky
sůl 1 lžička
kmín drcený 0,5 lžičky
koriandr mletý 0,5 lžičky
anýz celý 0,25 lžičky
čerstvý krémový sýr 150 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
mléko 100 ml

Postup přípravy

  1. Smícháme v míse všechny suché suroviny(anýz rozemeleme, nebo rozdrtíme v hmoždíři), v druhé misce všechny mokré(místo tučného mléka 3,5% můžeme použít vodu). Spojíme v těsto, dáme do vymazané formy 22x10cm péct do rozpálené trouby na 180° cca 50-55 minut.

  2. Variabilně je možné přidat sušené paprikové floky(jako já), nebo sušenou cibulku, česnek a posypat semínky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů