LC Bulky
Jsou opravdu dobré, uvnitř vláčné, měkoučké a nejsou slizké. Zdravé nízkosacharidové pečivo - jako příloha či snídaně. Od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sýr gouda | 70 g |
vajíčka | 2 kusy |
mouka lněná | 1 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 20 g |
česnek sušený / granulovaný | 0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
len, lněné semínko mleté | 3 lžičky |
guma xantanová | 1 lžička |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžičky |
vláknina inulin | 2 g |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Mouky smíchat s pdp. Pak všechno smíchat dohromady a vyšlehat šlehačem. Těsto jsem měla asi jako na chleba, trošku tužší a lepivé. Namočenýma rukama jsem udělala bulky a dala na plech s pečícím papírem potřený trošku oliváčem.
-
Pekla jsem na 200 stupňů cca 10-12 minut, prostě až budou bulky zlatavé. Na mřížce nechat vychladnout. Měla jsem 4 kusy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů