LC Bulky

Jsou opravdu dobré, uvnitř vláčné, měkoučké a nejsou slizké. Zdravé nízkosacharidové pečivo - jako příloha či snídaně. Od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)

LC Bulky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
sýr gouda 70 g
vajíčka 2 kusy
mouka lněná 1 lžíce
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 20 g
česnek sušený / granulovaný 0,5 lžičky
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
len, lněné semínko mleté 3 lžičky
guma xantanová 1 lžička
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžičky
vláknina inulin 2 g
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Mouky smíchat s pdp. Pak všechno smíchat dohromady a vyšlehat šlehačem. Těsto jsem měla asi jako na chleba, trošku tužší a lepivé. Namočenýma rukama jsem udělala bulky a dala na plech s pečícím papírem potřený trošku oliváčem.

  2. Pekla jsem na 200 stupňů cca 10-12 minut, prostě až budou bulky zlatavé. Na mřížce nechat vychladnout. Měla jsem 4 kusy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů