Nízkosacharidový (low carb) a keto, skvělý smetanový moučník - to je bruselský dort :). Chuťově se tomu z cukrárny podobá hodně...:)
Je dělaný ve formě 15 cm, neboť moučníky a pečivo střídmě:)
- 1h:10m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
30 g |
30 g |
75 g |
75 g |
5 g |
5 g |
15 g |
15 g |
5 g |
5 g |
3 kusy |
3 kusy |
Krém | |
200 g |
200 g |
200 ml |
200 ml |
3 kusy |
3 kusy |
120 g |
120 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 ml |
2 ml |
dle návodu, jen na 200 ml tekutiny! 10 g |
10 g |
Na ozdobu | |
250 ml |
250 ml |
Postup přípravy
-
Vše smíchat a přidat sníh. Péct 160 °C 30 min. Po vychladnutí seříznout do roviny.
-
Vše kromě másla "zahřát" na malém plameni, NESMÍ se vařit! Po zhoustnutí odstavit, nechat vychladnout. Vmíchat máslo. Dát na korpus a nechat stuhnout
-
Ušlehat smetanu (250 ml) a dát na krém. Ozdobit
Makronutrienty
14%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 016 kJ | 1 438 kJ |
Kalorická hodnota | 243 kcal | 344 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,65 g
2,04 g |
6,59 g
2,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,465 SVJ | 0,659 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,9 g
13,1 g |
32,4 g
18,5 g |
Bílkoviny | 5,91 g | 8,37 g |
Sůl | 0,243 g | 0,343 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů