Latte řezy
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
polohrubá mouka | 120 g |
cukr moučka | 120 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
káva silná, hotový nápoj | 1,5 dl |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
olej řepkový | 2 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 500 ml |
puding s příchutí, prášek | 2 kusy |
cukr krystal | 3 lžíce |
káva instantní | 1 lžička |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
cukr vanilkový | 1 kus |
tvaroh měkký polotučný | 200 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 400 g |
ztužovač šlehačky | 20 g |
Postup přípravy
-
Uvaříme oba pudinky v ½ l mléka s 3 lžícemi cukru. Necháme vychladit. Vejce ušleháme s cukrem a horkou kávou do pěny, přidáme mouku, olej, kakao a prášek. Lehce vše smícháme a pečeme na plechu s vyšším okrajem vyloženým pečícím papírem asi 8-10 minut. Necháme vychladnout.
-
Ušleháme máslo s cukrem a přidáme po lžících pudink. Nakonec vmícháme rum a tvaroh. Vyšleháme do hustého krému. Natřeme na korpus a ozdobíme ušlehanou šlehačkou, případně rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů