Latte řezy

Dagmar Kazdová

Latte řezy

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 6 kusů
polohrubá mouka 120 g
cukr moučka 120 g
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
káva silná, hotový nápoj 1,5 dl
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
olej řepkový 2 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 500 ml
puding s příchutí, prášek 2 kusy
cukr krystal 3 lžíce
káva instantní 1 lžička
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
cukr vanilkový 1 kus
tvaroh měkký polotučný 200 g
smetana ke šlehání, šlehačka 400 g
ztužovač šlehačky 20 g

Postup přípravy

  1. Uvaříme oba pudinky v ½ l mléka s 3 lžícemi cukru. Necháme vychladit. Vejce ušleháme s cukrem a horkou kávou do pěny, přidáme mouku, olej, kakao a prášek. Lehce vše smícháme a pečeme na plechu s vyšším okrajem vyloženým pečícím papírem asi 8-10 minut. Necháme vychladnout.

  2. Ušleháme máslo s cukrem a přidáme po lžících pudink. Nakonec vmícháme rum a tvaroh. Vyšleháme do hustého krému. Natřeme na korpus a ozdobíme ušlehanou šlehačkou, případně rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů