Úžasný nízkosacharidový oběd od Gabriely Kučerové Albrechtové...děkujeme za recept na Lowcarb lazaně:)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Masová náplň | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
6 kusů |
6 kusů |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
Květáková náplň | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Orestovala jsem cibuli, na to dala mleté maso, sůl a pepř , žampiony a protlak (dle Lc ). Nechám probublávat.
-
Mezi tím si vezmu květák, rozdrtím v mixéru na konzistenci kuskusu a dám v troše osolené vodě povařit. Vezmu hlubší pekáček a vrstvím, masová směs, na to plátky goudy, květák , plátky goudy, a zase masová směs , gouda, květák a gouda.
-
Peču jen chvilku, vše je vlastně už uvařené, jen je potřeba zapéct ten sýr . 180 stupňů dokud nezačne zlátnout sýr.
Makronutrienty
14%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 677 kJ | 2 624 kJ |
Kalorická hodnota | 162 kcal | 627 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,52 g
0,994 g |
13,7 g
3,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,352 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,7 g
5,08 g |
45,5 g
19,7 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 41 g |
Sůl | 2,16 g | 8,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů