LASAGNE - low carb
Miluju lasagne, tak jsem si je udělala - nízkosacharidové (LC).
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 1 000 g |
cibule | 2 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
sůl | 2 lžičky |
pepř | 1 špetka |
kořenicí směs italské koření | 1 lžička |
rajčata v plechovce | 2 kusy |
lilek baklažán | 1,5 kusů |
sůl | 1 lžička |
žampiony čerstvé | 7 kusů |
sýr tvrdý 45%, plátky | 200 g |
Postup přípravy
-
Velký lilek na kolečka, posolit, nechat vypotit. Mezi tím....
-
Kilo mletého masa na cibuli, osolit, opepřit a koření na špagety. Až je to skoro hotové, přidám plechovku krájených rajčat a plechovku cherry rajčat. Nechám podusit jen do té doby, než se trochu zredukuje množství šťávy.
-
Na plech pokladu lilek, na to masovou směs, na to žampióny na plátky (polovinu z asi 7ks žampiónů), pak plátky sýra po celém plechu (to je místo bešamelu
-
Pak druhou polovinu masové směsi, druhou polovinu žampiónů, konečná vrstva je lilek a protože jsem ho měla málo, nakrájela jsem k němu na kolečka cuketu. Poklást sýrem a posypat kořením.
-
Pekla jsem pekáč přikryt ý druhým pekáčem na 180st.asi 50min až hodinu podle vzhledu opečení sýru.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů