Lasagne - LC

Aneta Schneiderová

Lasagne jsou vyhledávanou italskou pochoutkou i u nás - v low carb verzi jsou lehčí a zdravější. www.instagram.com/anetschneiderova/

Lasagne - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 500 g
cibule 1 kus
česnek 4 stroužky
vepřové sádlo 1 lžíce
rajský protlak 200 g
ricotta 300 g
kořenicí směs italské koření 1 lžička
mozzarella 1 kus
sůl 1 špetka
hlávkové bílé zelí 1 hlávka
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na sádle si orestujete cibuli a česnek, přidáte maso a koření a necháte zatáhnout. Poté přidáte rajčatový protlak + vodu a povaříte.

  2. Zelí si umyjete a odlupujete listy, které dáte vařit do osolené vody cca na 10 minut. Poté vyndáte a odříznete tvrdou část.

  3. Ricottu si smícháte se sušenými bylinkami. Mozzarellu si nastrouháte. Poté na dno pekáče dáte maličko omáčky a vrstvíte listy - masová směs - ricotta. Mě to vyšlo na 3 vrstvy. Na závěr na listy dáte mozzarellu a pečete v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. ❤️

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů