Lasagne - LC
Lasagne jsou vyhledávanou italskou pochoutkou i u nás - v low carb verzi jsou lehčí a zdravější. www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
cibule | 1 kus |
česnek | 4 stroužky |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
rajský protlak | 200 g |
ricotta | 300 g |
kořenicí směs italské koření | 1 lžička |
mozzarella | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
hlávkové bílé zelí | 1 hlávka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Na sádle si orestujete cibuli a česnek, přidáte maso a koření a necháte zatáhnout. Poté přidáte rajčatový protlak + vodu a povaříte.
-
Zelí si umyjete a odlupujete listy, které dáte vařit do osolené vody cca na 10 minut. Poté vyndáte a odříznete tvrdou část.
-
Ricottu si smícháte se sušenými bylinkami. Mozzarellu si nastrouháte. Poté na dno pekáče dáte maličko omáčky a vrstvíte listy - masová směs - ricotta. Mě to vyšlo na 3 vrstvy. Na závěr na listy dáte mozzarellu a pečete v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. ❤️
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů