Oblíbené jídlo v lowcarb úpravě.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
na osmažení 1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Vše umixuji a nechám 10minut odpočinout.
Pak na sádle opeču. V hrnku si rozmíchám lžíci protlaku s lžičkou vody, rozetřeným česnekem se solí, potřu a posypu goudou.
Makronutrienty
11%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 272 kJ | 2 149 kJ |
Kalorická hodnota | 304 kcal | 514 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,88 g
1,09 g |
8,24 g
1,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,488 SVJ | 0,824 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,6 g
11,5 g |
41,6 g
19,4 g |
Bílkoviny | 15,5 g | 26,2 g |
Sůl | 1,92 g | 3,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů