Kyšková (kefírová) polévka - LC
Polévka plná zdravých probiotik, výborná s houbama. Sytý lowcarb oběd či večeře :) Děkujeme Sáře Oddfish za skvělý recept!
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vývar masový domácí | 200 g |
voda | 300 ml |
kedlubna | 1 kus |
houby sušené, směs | 1 hrst |
kefírové mléko | 500 ml |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
sůl | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
ocet jablečný | 1 lžička |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
V jednom hrnci jsem uvařila 200ml silného vývaru, 300ml vody, jednu velkou brukev na kostky, hrst sušených hub. Vařila jsem 20 min.
-
V druhém hrnci můj kefír 500ml z Tibetské houby (může být klidně kyška, podmáslí, obyč. kefír), 2 kelímky tvarohu (500g), sůl, kmín. Uvedla jsem k varu a rozmixovala tyčákem. Pak jsem slila vše dokupy, podle potřeby naředila vodou (mám ráda hustější), dokořenila, dochutila kapkou jabl. octu (není potřeba) a přidala hrst čerstvého nasekaného kopru a mírně povařila vše cca 5-10 min.
-
Večer čerstvou vařící jsem dala do termosky, přihodila trošku bílkoviny v podobě kuřecího prsu, co jsem měla bokem z pečení a druhý den v poledne jsem jedla teplou polívku v práci. Včera jsem si dala další už na talíř doma s kusem opečeným Haloumi ovčím sýrem a vejci, opět z důvodů doplnění bílkovin, bo aktivity :).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů