Polévka plná zdravých probiotik, výborná s houbama. Sytý lowcarb oběd či večeře :)
Děkujeme Sáře Oddfish za skvělý recept!
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
200 g |
200 g |
300 ml |
300 ml |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
500 ml |
500 ml |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
V jednom hrnci jsem uvařila 200ml silného vývaru, 300ml vody, jednu velkou brukev na kostky, hrst sušených hub. Vařila jsem 20 min.
-
V druhém hrnci můj kefír 500ml z Tibetské houby (může být klidně kyška, podmáslí, obyč. kefír), 2 kelímky tvarohu (500g), sůl, kmín. Uvedla jsem k varu a rozmixovala tyčákem. Pak jsem slila vše dokupy, podle potřeby naředila vodou (mám ráda hustější), dokořenila, dochutila kapkou jabl. octu (není potřeba) a přidala hrst čerstvého nasekaného kopru a mírně povařila vše cca 5-10 min.
-
Večer čerstvou vařící jsem dala do termosky, přihodila trošku bílkoviny v podobě kuřecího prsu, co jsem měla bokem z pečení a druhý den v poledne jsem jedla teplou polívku v práci. Včera jsem si dala další už na talíř doma s kusem opečeným Haloumi ovčím sýrem a vejci, opět z důvodů doplnění bílkovin, bo aktivity :).
Makronutrienty
26%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 322 kJ | 1 314 kJ |
Kalorická hodnota | 77 kcal | 314 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,56 g
2,39 g |
14,5 g
9,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,356 SVJ | 1,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,51 g
2,02 g |
18,4 g
8,23 g |
Bílkoviny | 5,7 g | 23,2 g |
Sůl | 0,439 g | 1,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů