KYNUTÝ ŠPALDOVÝ KOLÁČ
Kysnutý špaldový koláčik plný šťavnatých višní je ideálnou voľbou k nedeľnému relaxu :).
- 1h:40m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 250 g |
tuk ztužený na pečení - Hera | 30 g |
cukr třtinový | 30 g |
droždí sušené | 10 g |
citrónová kůra | 1 lžička |
voda | 150 ml |
višně | 300 g |
skořice mletá | 1 lžička |
cukr třtinový | 2 lžíce |
hrubá mouka špaldová celozrnná | 3 lžíce |
tuk ztužený na pečení - Hera | 40 g |
cukr třtinový | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vymiesime cesto, zakryjeme ho a dáme vykysnúť na teplé miesto. Cesto potom premiesime a premiestnime na premastený a múkou vysypaný plech alebo do koláčovej formy. Roztiahneme ho po celej ploche formy, vysypeme višňami a posypeme škoricovým cukrom.
-
Stačí už len pridať posýpku a môžeme ho dať piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 30-35 minút, podla toho, komu ako pečie rúra :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů