Kysnutý špaldový koláčik plný šťavnatých višní je ideálnou voľbou k nedeľnému relaxu :).
- 1h:40m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná 250 g |
250 g |
rozpuštěná 30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
150 ml |
150 ml |
Navrch | |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Drobenka | |
hrubá mouka špaldová celozrnná 3 lžíce |
3 lžíce |
40 g |
40 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vymiesime cesto, zakryjeme ho a dáme vykysnúť na teplé miesto. Cesto potom premiesime a premiestnime na premastený a múkou vysypaný plech alebo do koláčovej formy. Roztiahneme ho po celej ploche formy, vysypeme višňami a posypeme škoricovým cukrom.
-
Stačí už len pridať posýpku a môžeme ho dať piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 30-35 minút, podla toho, komu ako pečie rúra :)
Makronutrienty
77%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 908 kJ | 704 kJ |
Kalorická hodnota | 217 kcal | 168 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
37,8 g
10 g |
29,3 g
7,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,78 SVJ | 2,93 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,14 g
1,46 g |
4,76 g
1,13 g |
Bílkoviny | 5,07 g | 3,93 g |
Sůl | 0,03 g | 0,024 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů