Kynutý makový závin (vegan)
- 25m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 150 g |
hladká mouka špaldová | 150 g |
droždí kostka | 21 g |
cukr kokosový | 8 g |
mléko ovesné, rostlinný nápoj | 120 ml |
kokosový olej | 2 lžíce |
mák mletý | 200 g |
datle sušené | 100 g |
jablečné pyré | 6 lžic |
mléko ovesné, rostlinný nápoj | 100 ml |
Postup přípravy
-
Mouky si přesejeme do mísy, přidáme špetku soli a uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme ho cukrem, zalijeme mlékem a poprášíme trochou mouky. Necháme vzejít kvásek - cca 15-20 minut. Poté přidáme olej a vodu, vypracujeme pevné a nelepivé těsto, které necháme kynout v zakryté nádobě 1,5 hodiny. V mixéru rozmixujeme mák, datle, pyré a mléko. Po nakynutí těsto rozválíme do obdélníku (já jsem si pomoučnila pečící papír a válela to přímo na něm), potřeme celou plochu náplní z máku, zarolujeme, potřeme mlékem a dáme péct asi na 190° C. Pečeme cca 30 minut. Po vyndání z trouby závin znovu potřeme mlékem. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů