Kynutý makový závin (vegan)

Michaela

Kynutý makový závin (vegan)

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová celozrnná 150 g
hladká mouka špaldová 150 g
droždí kostka 21 g
cukr kokosový 8 g
mléko ovesné, rostlinný nápoj 120 ml
kokosový olej 2 lžíce
mák mletý 200 g
datle sušené 100 g
jablečné pyré 6 lžic
mléko ovesné, rostlinný nápoj 100 ml

Postup přípravy

  1. Mouky si přesejeme do mísy, přidáme špetku soli a uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme ho cukrem, zalijeme mlékem a poprášíme trochou mouky. Necháme vzejít kvásek - cca 15-20 minut. Poté přidáme olej a vodu, vypracujeme pevné a nelepivé těsto, které necháme kynout v zakryté nádobě 1,5 hodiny. V mixéru rozmixujeme mák, datle, pyré a mléko. Po nakynutí těsto rozválíme do obdélníku (já jsem si pomoučnila pečící papír a válela to přímo na něm), potřeme celou plochu náplní z máku, zarolujeme, potřeme mlékem a dáme péct asi na 190° C. Pečeme cca 30 minut. Po vyndání z trouby závin znovu potřeme mlékem. Dobrou chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů