Klasika kterou každý rád :)
- 2h:10m
- 35 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
750 g |
750 g |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
5 kusů |
5 kusů |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
500 ml |
500 ml |
30 g |
30 g |
na potření 1 kus |
1 kus |
Náplň | |
500 g |
500 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
200 g |
200 g |
Drobenka | |
6 lžic |
6 lžic |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Z trochy mléka, cukru a droždí udělat kvásek, přidat mouku, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, citr. kůru, cukr a sůl. Vypracovat těsto a nechat v teple vykynout.
-
Z vykynutého těsta odkrajovat lžící stejné kousky, udělat z nich malé bochánky, trochu zploštit dlaní a položit na plech pokrytý pečícím papírem. Pozor, ještě nakynou, takže pokládat trochu dál od sebe. Nechat asi 15 minut dokynout.
-
Potom dnem malé skleničky udělat do bochánků důlek, ten naplnit náplní. Okraje koláčků potřít rozšlehaným vajíčkem, náplň posypat trochou žmolenky. Upéct v troubě vyhřáté na 180 stupňů do růžova.
Makronutrienty
62%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 142 kJ | 898 kJ |
Kalorická hodnota | 273 kcal | 215 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33 g
7,18 g |
25,9 g
5,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,3 SVJ | 2,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,6 g
6,85 g |
9,87 g
5,39 g |
Bílkoviny | 7,87 g | 6,19 g |
Sůl | 0,279 g | 0,219 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů