Kynuté koláčky
Klasika kterou každý rád :)
- 2h:10m
- 35 porcí
- náročné
Suroviny pro 35 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 750 g |
máslo | 250 g |
cukr krupice | 100 g |
žloutky | 5 kusů |
citrón | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
mléko polotučné 1,5% tuku | 500 ml |
droždí | 30 g |
vajíčka | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 kus |
cukr krupice | 2 lžíce |
rybíz červený | 200 g |
polohrubá mouka | 6 lžic |
cukr moučka | 3 lžíce |
máslo | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Z trochy mléka, cukru a droždí udělat kvásek, přidat mouku, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, citr. kůru, cukr a sůl. Vypracovat těsto a nechat v teple vykynout.
-
Z vykynutého těsta odkrajovat lžící stejné kousky, udělat z nich malé bochánky, trochu zploštit dlaní a položit na plech pokrytý pečícím papírem. Pozor, ještě nakynou, takže pokládat trochu dál od sebe. Nechat asi 15 minut dokynout.
-
Potom dnem malé skleničky udělat do bochánků důlek, ten naplnit náplní. Okraje koláčků potřít rozšlehaným vajíčkem, náplň posypat trochou žmolenky. Upéct v troubě vyhřáté na 180 stupňů do růžova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů