Kynuté koláčky

Dagmar Kazdová

Klasika kterou každý rád :)

Kynuté koláčky

Suroviny pro 35 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 750 g
máslo 250 g
cukr krupice 100 g
žloutky 5 kusů
citrón 1 kus
sůl 1 lžička
mléko polotučné 1,5% tuku 500 ml
droždí 30 g
vajíčka 1 kus
tvaroh měkký tučný 500 g
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus
cukr krupice 2 lžíce
rybíz červený 200 g
polohrubá mouka 6 lžic
cukr moučka 3 lžíce
máslo 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Z trochy mléka, cukru a droždí udělat kvásek, přidat mouku, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, citr. kůru, cukr a sůl. Vypracovat těsto a nechat v teple vykynout.

  2. Z vykynutého těsta odkrajovat lžící stejné kousky, udělat z nich malé bochánky, trochu zploštit dlaní a položit na plech pokrytý pečícím papírem. Pozor, ještě nakynou, takže pokládat trochu dál od sebe. Nechat asi 15 minut dokynout.

  3. Potom dnem malé skleničky udělat do bochánků důlek, ten naplnit náplní. Okraje koláčků potřít rozšlehaným vajíčkem, náplň posypat trochou žmolenky. Upéct v troubě vyhřáté na 180 stupňů do růžova.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů