Kynuté knedlíky vařené v páře

JanaK

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kynuté knedlíky vařené v páře

Přidáte-li do těsta na knedlíky citronovou kůru, dopřejete si nevšední chuťový zážitek.

Postup přípravy

  1. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné. Z droždí, cukru, hrstky mouky a poloviny mléka nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte zbývající mouku se solí a citronovou kůrou. Utvořte důlek a do něj vlijte žloutky a kvásek. Pak postupně přidávejte zbývající mléko a vařečkou hněťte tak dlouho, až získáte tuhé těsto (mléko přidejte dle potřeby). Zakryjte a nechte na

    teplém místě asi hodinu a půl kynout.

  2. Vykynuté těsto prohněťte a pak z něj vyválejte 2 šišky. Nechte je asi 15 minut kynout na pomoučněném válu. Mezitím nalijte do širokého hrnce asi 5 cm vody, na vršek napněte utěrku a upevněte ji provázkem (jako byste chtěli z hrnce udělat buben).

  3. Postavte na vařič a přiveďte vodu k varu. Na utěrku naskládejte knedlíky, přiklopte druhým hrncem a vařte je asi 20 minut (v půlce vaření je můžete obrátit). Uvařené knedlíky dejte na talíř a propíchněte vidličkou, aby vyšla pára.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte