Kynuté "Honzovy" buchty - LC

Oli

Kynuté "Honzovy" buchty - LC

Lákavé lowcarb buchty, moc se autorce Eli Rutteové povedly!

"Těsto mi přišlo tak skvělé, jak jen bez normální mouky a cukru může být"...praví autorka :), děkujeme!

Postup přípravy

  1. Vše na náplň jsem smíchala za pokojové teploty.

    Smíchala jsem droždí, 5 g inulinu, sůl a vodu. Nechala jsem 10 minut stát.

    Mezitím jsem smíchala sypké a dobře je promíchala šlehačem.

    Přidala jsem vejce, kokosový olej a ocet a drožďovou směs.

    Šlehačem jsem těsto rychle promísila. Během půl minuty až minuty mouky absorbují vodu a těsto houstne, pak jsem ho už jen chvíli míchala stěrkou.

  2. Půlku těsta jsem rozválela na tloušťku cca 8 mm. Druhá polovina může čekat ve folii v lednici, aby zatím nekynula. Později jsem ji zpracovala stejně jako tu první.

    Těsto se moc netrhalo ani nelepilo na ruce, ale klasická technika balení buchet (rohy přehnout přes náplň na střed) jako z lepek obsahujícího asi nebude fungovat.

    Já těsto rozkrájela na obdélníky (8 z 1/2 těsta), jednu dlaň jsem použila jako kalíšek, na tuto dlaň jsem dala těsto, do prohlubně jsem dala vrchovatou lžíci náplně, a pak jsem opatrně okolní těsto přehýbala přes náplň a spojovala hrany, ty jsem zahlazovala ploškou nehtu. Asi existuje lepší technika (z těsta čtverce nebo kolečka nebo méně náplně), ubalení 1 buchty mi trvalo minimálně 2 minuty.

  3. Když mi nevyšla náplň, ze zbytku těsta jsem srolovala skořicové šneky, tvarovaly se mnohem snáz.

    Buchty jsem naskládala na vymaštěný plech. Určitě je lze pomastit celé, aby se po upečení od sebe daly odtrhnout.

    Dala jsem kynout do trouby na 1 hodinu na 100°C bez horkovzduchu s nádobou s horkou vodou na dně trouby.

  4. Potřela jsem buchty žloutkem a dala péct na 180°C 30 minut. Horkovzduch po 28 min byl tmavý povrch a vyndavala jsem, doporučuji horní spodní ohřev 30-40 minut.

    Těsto mi přišlo tak skvělé, jak jen bez normální mouky a cukru může být.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte