Kynuté dýně
Úúúžasné kynuté dýně ....mňam! Výborné dýňové kynuté pečivo. Na strašidelné Halloweenské párty s ním určitě budete za hvězdu - tenhle recept z dýně je dobrý, snadný, rychlý, neokoukaný a ještě proklatě tématický:) Dejte si k němu náš dušičkový speciál aka kořeněné mléko s dýňovým pyré a rumem a večírek bude naprosto dokonalý:) Děkujeme za recept z dýně Evě Kněborové (a ta zase Hance Gomolové :) Takovou krásu jsem už dlouho neviděla...
- 2h
- 12 porcí
- náročné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 200 g |
cukr moučka | 20 g |
sůl | 3 g |
máslo čerstvé | 20 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 70 ml |
voda vlažná | 30 ml |
droždí kostka | 15 g |
med včelí | 10 g |
dýně máslová | 120 g |
dýně máslová | 500 g |
cukr krystal | 2 lžíce |
skořice mletá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si oloupeme a rozvaříme dýni. 120 g použijeme do těsta, zbytek na náplň s přidáním cukru+skořice.
-
Vypracujeme těsto, necháme vykynout. Uděláme 12 bochánků, naplníme dýňovou náplní a necháme ještě vykynout. Provázek na omotání se smáčí v mouce a po vykynutí se bochánky posypou moukou.
-
Pekla jsem na 170 asi 25 min. Provázek se sundá po upečení.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů