Kynuté dýně

Jídelní plán

Úúúžasné kynuté dýně ....mňam! Výborné dýňové kynuté pečivo. Na strašidelné Halloweenské párty s ním určitě budete za hvězdu - tenhle recept z dýně je dobrý, snadný, rychlý, neokoukaný a ještě proklatě tématický:) Dejte si k němu náš dušičkový speciál aka kořeněné mléko s dýňovým pyré a rumem a večírek bude naprosto dokonalý:) Děkujeme za recept z dýně Evě Kněborové (a ta zase Hance Gomolové :) Takovou krásu jsem už dlouho neviděla...

Kynuté dýně

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 200 g
cukr moučka 20 g
sůl 3 g
máslo čerstvé 20 g
mléko polotučné 1,5% tuku 70 ml
voda vlažná 30 ml
droždí kostka 15 g
med včelí 10 g
dýně máslová 120 g
dýně máslová 500 g
cukr krystal 2 lžíce
skořice mletá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve si oloupeme a rozvaříme dýni. 120 g použijeme do těsta, zbytek na náplň s přidáním cukru+skořice.

  2. Vypracujeme těsto, necháme vykynout. Uděláme 12 bochánků, naplníme dýňovou náplní a necháme ještě vykynout. Provázek na omotání se smáčí v mouce a po vykynutí se bochánky posypou moukou.

  3. Pekla jsem na 170 asi 25 min. Provázek se sundá po upečení.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů