Kynuté dýně

Kynuté dýně 1 další fotka

Úúúžasné kynuté dýně ....mňam! Výborné dýňové kynuté pečivo. Na strašidelné Halloweenské párty s ním určitě budete za hvězdu - tenhle recept z dýně je dobrý, snadný, rychlý, neokoukaný a ještě proklatě tématický:) Dejte si k němu náš dušičkový speciál aka kořeněné mléko s dýňovým pyré a rumem a večírek bude naprosto dokonalý:)

Děkujeme za recept z dýně Evě Kněborové (a ta zase Hance Gomolové :)

Takovou krásu jsem už dlouho neviděla...

Postup přípravy

  1. Nejprve si oloupeme a rozvaříme dýni.

    120 g použijeme do těsta, zbytek na náplň s přidáním cukru+skořice.

  2. Vypracujeme těsto, necháme vykynout.

    Uděláme 12 bochánků, naplníme dýňovou náplní a necháme ještě vykynout.

    Provázek na omotání se smáčí v mouce a po vykynutí se bochánky posypou moukou.

  3. Pekla jsem na 170 asi 25 min. Provázek se sundá po upečení.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte