Květušky s celerovou slámou - LC

Kristýna

Máte rádi halušky? I na LC si na nich můžete pochutnat. A vylepšit je skvěle se hodící celerovou slámou.

Květušky s celerovou slámou - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
slanina anglická 200 g
kysané bílé zelí 200 g
cibule 2 kusy
sůl 1 lžička
sádlo 1 lžíce
celer 200 g
olivový olej 50 ml
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Květák uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi osmažíme slaninu, vyndáme ji, přidáme sádlo a osmažíme cibulku. Když je mírně zlatavá, přidáme zakysané zelí a důkladně promícháme i s odloženou opraženou slaninou.

  2. Přidáme květák najrájený na malé kousky, promícháme, dochutíme solí a pepřem.

  3. Celerová sláma: Do kastrůlku nalejeme větší množství oleje a necháme ho rozpálit. Mezi tím nastrouháme celer na hrubém struhadle. Vložíme nastrouhaný celer do rozpáleného oleje a necháme zezlátnout.

  4. Vyndáme, osušíme na ubrousku a podáváme ke Květuškám. Dozdobíme petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů