Květušky s celerovou slámou - LC
Máte rádi halušky? I na LC si na nich můžete pochutnat. A vylepšit je skvěle se hodící celerovou slámou.
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Primal
- Smažení v tuku
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
slanina anglická | 200 g |
kysané bílé zelí | 200 g |
cibule | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
sádlo | 1 lžíce |
celer | 200 g |
olivový olej | 50 ml |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Květák uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi osmažíme slaninu, vyndáme ji, přidáme sádlo a osmažíme cibulku. Když je mírně zlatavá, přidáme zakysané zelí a důkladně promícháme i s odloženou opraženou slaninou.
-
Přidáme květák najrájený na malé kousky, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
-
Celerová sláma: Do kastrůlku nalejeme větší množství oleje a necháme ho rozpálit. Mezi tím nastrouháme celer na hrubém struhadle. Vložíme nastrouhaný celer do rozpáleného oleje a necháme zezlátnout.
-
Vyndáme, osušíme na ubrousku a podáváme ke Květuškám. Dozdobíme petrželkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů