Květušky - halušky s brynzou - low carb
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, vyzkoušejte tuto skvělou verzi květušek. Opravdu vynikající jsou s kysaným zelím. Oběd je na stole doslova za pár minut.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 400 g |
brynza, měkký ovčí sýr | 80 g |
lučina | 80 g |
cibule | 100 g |
červená paprika | 150 g |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Květák rozkrájíme na plátky silné cca 1 cm, plátky na proužky, tyto pak krájíme na kousky cca 1-1,5cm. ( Krájíme na kousky před vařením z důvodu rychlosti - nechce se nám po uvaření drobit na kousky.) Kousky květáku vaříme několik minut v osolené vodě tzv. "na skus" .
-
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Krátce před dokončením přidáme červenou papriku nakrájenou na proužky a lehce osmahneme, dáme stranou. Na výpeku orestujeme květákové halušky, přidáme brynzu a lučinu (palouček, apod.), promícháme.
-
Květušky rozdělíme na talíře, ozdobíme osmaženou cibulkou s paprikou. Jako přílohu můžeme dát kysané zelí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů