KVĚTOTO - květákové rizoto LC
Zkusila jsem domácí květák upravit nízkosacharidově zase jinak. Je to moc dobré, záleží na masíčku, jaké si dáte:)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,5 kusu |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
kuřecí maso pečené nebo grilované | 200 g |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
cibulka jarní, sečka | 0,5 svazku |
Postup přípravy
-
Květák si uvaříme do skoro měkka se solí a kmínem. Na sádle si orestujeme cibuli, bílé konce cibulky, kostičky masa a přidáme koření.
-
Květák si nakrájíme na kousky a přidáme k masu, zarestujeme. Nakonec dáme zelené části jarní cibulky. Servírujeme s čerstvým salátem, já měla pak-choi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů