Květinový růžovofialový dort

isindy

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Květinový růžovofialový dort

Postup přípravy

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku.

  2. Těsto nalijeme do 30cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 min.na 150°C.

  3. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/4 si necháme), poklademe jahodami, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  4. Krém: z vody a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom zničili případné malé hrudky.

  5. Do změklého másla všleháme kakao a cukr, poté po částech všleháme bešamel.

  6. Promazaný korpus necháme v lednici ztuhnout a potáhneme falešným marcipánem.

  7. Zdobíme barevnými kytičkami z téhož.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte