- 4h:15m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 špetka |
1 špetka |
8 kusů |
8 kusů |
8 lžic |
8 lžic |
240 g |
240 g |
240 g |
240 g |
Krém | |
250 g |
250 g |
300 ml |
300 ml |
6 lžic |
6 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
10 g |
10 g |
Na ozdobu | |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku.
-
Těsto nalijeme do 30cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 min.na 150°C.
-
Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/4 si necháme), poklademe jahodami, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.
-
Krém: z vody a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom zničili případné malé hrudky.
-
Do změklého másla všleháme kakao a cukr, poté po částech všleháme bešamel.
-
Promazaný korpus necháme v lednici ztuhnout a potáhneme falešným marcipánem.
-
Zdobíme barevnými kytičkami z téhož.
Makronutrienty
52%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 539 kJ | 2 810 kJ |
Kalorická hodnota | 368 kcal | 672 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32,3 g
19,1 g |
59,1 g
34,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,23 SVJ | 5,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,3 g
7,32 g |
44,5 g
13,4 g |
Bílkoviny | 5,17 g | 9,45 g |
Sůl | 0,146 g | 0,267 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů