Zdravý nízkosacharidový oběd či svačina na cesty. Zasytí a oko potěší :)
Dělám záviny pravidelně, zaprvé je to výborná svačina, obsahuje spoustu bílkovin, nasytí celou rodinu a za druhé je spoustu možností, čím ho naplnit a jaké těsto vlastně udělat.
Od Terezky Kubešové výborný tip, děkujeme!
Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/
- 35m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
60 g |
60 g |
1 kus |
1 kus |
20 g |
20 g |
Náplň | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Je to strašně rychlé - vařený květák projedu tyčákem s mozzarellou, vejcem a lahůdkovým droždím (pro chuť). Už nesolím, květák vařím ve slané vodě.
-
Roztáhnu po plechu s pečícím papírem a nechám péct 15 minut na 190. Pak vyndám, obložím a nechám zapéct ještě čtvrt hodiny.
Makronutrienty
29%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 503 kJ | 924 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 221 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,85 g
1,16 g |
12,6 g
2,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,685 SVJ | 1,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,17 g
7,18 g |
9,5 g
13,2 g |
Bílkoviny | 11,8 g | 21,7 g |
Sůl | 0,494 g | 0,909 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů