Pokud máte květák, nějaké zbytky masa, zeleninu, sýry...upečte si tento low carb (LC) oběd, plný vitamínů a bílkovin.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Květák, mrkev, sýr a česnek si nastrouháme nahrubo.
Maso na kostičky, klobásky na kolečka. Hokkaido vydlabeme, nakrájíme na tenké proužky.
Remosku vymažu máslem, pokladu na plátky nakrájenou kedlubnou.
-
Vše smícháme, přidáme vajíčka a mokrou hmotu uhladíme na vrstvu kedlubny (ta slouží jako brambory). Poklademe kolečky klobásy, příp. ještě posypeme sýrem.
Pekla jsem asi 40 minut v remosce.
Makronutrienty
28%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 390 kJ | 2 364 kJ |
Kalorická hodnota | 93,2 kcal | 565 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,68 g
1,82 g |
28,4 g
11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,468 SVJ | 2,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,71 g
2,56 g |
34,6 g
15,5 g |
Bílkoviny | 6,57 g | 39,8 g |
Sůl | 0,901 g | 5,46 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů