- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
uvařit v osolené vodě 600 g |
600 g |
6 kusů |
6 kusů |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
1 hrst |
1 hrst |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a dáme na něj uvařený a okapaný květák. Mačkadlem na brambory květák rozmačkáme a pak ještě namačkáme stejnoměrně na dno lžicí a uhladíme.
3 vejce rozšleháme a nalijeme na květák. Osolíme a opepříme.
-
Posypeme nadrobno nakrájenou šunkou a polovinou nastrouhaného sýra. Pak poklademe rukolou nebo baby špenátem. Do misky vlijeme smetanu, přidáme 3 vejce a metlou rozšleháme, vmícháme nastrouhaný sýr a koláč zalijeme.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. asi 35-40 minut.
Makronutrienty
16%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 542 kJ | 1 896 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 453 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,54 g
2,23 g |
12,4 g
7,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,354 SVJ | 1,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,89 g
5,32 g |
31,1 g
18,6 g |
Bílkoviny | 9,2 g | 32,2 g |
Sůl | 0,846 g | 2,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů