Tento lowcarb slaný dort je výtečný teplý i studený. Použít můžete i jiný sýr než Hermelín, doplníme čerstvou zeleninou a pochutnáme si - inspirace od Jozefa Kabáta.
Za tento krásný recept děkujeme Sáře Oddfish :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
1,5 kg |
1,5 kg |
6 kusů |
6 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Na struhadle nastrouhat květák, pak do něj přidat lah. droždí, vejce, koření a dobře promíchat. 1/2 směsi vykydnout do vymazané dortové formy, uhladit a péct do růžova- já 20 min. na 170st.
-
Na upečenou půlku dát rozkrojené hermelíny směrem hore tím rozkrojeným, na to trošku strouhané goudy a dát na to vše druhou půlku těsta. Uplácat, uhladit a péct minim. 30 minut na 170-180°C, záleží na typu trouby. Až je povrch růžový, přidat zbytek goudy a posypat parmazánem a nechat roztopit v troubě, kterou vypneme.
-
Včera jsem si k tomu dala ještě kousek pečeného krůtího stehna kvůli doplnění bílkovin.
Makronutrienty
23%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 461 kJ | 2 708 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 647 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,56 g
1,43 g |
26,8 g
8,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,456 SVJ | 2,68 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,82 g
2,26 g |
40,1 g
13,3 g |
Bílkoviny | 8,29 g | 48,8 g |
Sůl | 0,562 g | 3,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů