Květákový chlebík

Jana H

Jednoduchá a lahodná snídaně nebo svačinka, která se dá připravit mnoha způsoby.

Květákový chlebík

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
květák 400 g
mandlová mouka 100 g
vejce slepičí střední, m 4 kusy
kořenicí směs bylinková 1 lžička
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a rozmixujeme nebo nastrouháme na drobenku.
Přidáme mouku, vejce, sůl a koření a důkladně promícháme, až vznikne polotekutá hmota. 
Tu rozprostřeme na plech s pečícím papírem a posypeme semínky.
Pečeme v předem vyřáté troubě na 200° přibližně 25 minut, než zezlátne a zpevní se.
Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky a zdobíme dle libosti.

    Květák rozebereme na růžičky a rozmixujeme nebo nastrouháme na drobenku. Přidáme mouku, vejce, sůl a koření a důkladně promícháme, až vznikne polotekutá hmota. Tu rozprostřeme na plech s pečícím papírem a posypeme semínky. Pečeme v předem vyřáté troubě na 200° přibližně 25 minut, než zezlátne a zpevní se. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky a zdobíme dle libosti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů