Květákový chlebík
Jednoduchá a lahodná snídaně nebo svačinka, která se dá připravit mnoha způsoby.
- 45m
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 400 g |
mandlová mouka | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
kořenicí směs bylinková | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Květák rozebereme na růžičky a rozmixujeme nebo nastrouháme na drobenku. Přidáme mouku, vejce, sůl a koření a důkladně promícháme, až vznikne polotekutá hmota. Tu rozprostřeme na plech s pečícím papírem a posypeme semínky. Pečeme v předem vyřáté troubě na 200° přibližně 25 minut, než zezlátne a zpevní se. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky a zdobíme dle libosti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů