Výborná netradiční příloha k masu. Hodí se pro všechny druhy stravování. Dobrou chuť :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
40 g |
40 g |
50 ml |
50 ml |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Mrkev očistíme, dáme s květákem do kastrůlku s vodou, přidáme koření, sůl a vaříme do měkka. Můžete přidat do vody i jablečný ocet - trochu potlačí sladkost mrkve a také výraznou chuť květáku. Po uvaření zeleninu scedíme, zalijeme smetanou, přidáme máslo a rozmixujeme na hladkou kaši. Dle potřeby můžeme naředit např. smetanou nebo scezeným vývarem z mrkve a květáku. Přikořeníme dle chuti
Makronutrienty
40%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 426 kJ | 1 290 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 308 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,55 g
2,99 g |
19,9 g
9,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,655 SVJ | 1,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,29 g
5,05 g |
25,1 g
15,3 g |
Bílkoviny | 1,44 g | 4,37 g |
Sůl | 0,618 g | 1,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů