Květákovo-kedlubnová kaše s lososem na másle LC

Fialka

Chtěla jsem lowcarb jídlo a přílohu, která by zároveň byla i nízkoenergetická.

Květákovo-kedlubnová kaše s lososem na másle LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák 220 g
kedlubna 220 g
losos filet 220 g
máslo 20 g
muškátový ořech mletý 1 špetka
sůl 2 lžičky
kurkuma mletá 1 špetka

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku si dáme vařit oloupanou kedlubnu, nakrájenou na kostičky. Osolíme a přidáme kurkumu. Vaříme do měkka. Zároveň v druhém kastrůlku vaříme 10 minut květák ve slané vodě. Po uvaření květák i kedlubnu scedíme a po té sesypeme do vyšší úzké nádoby. Přidáme špetku muškátového oříšku a pomorným mixerem umixujeme na kaši. Na sporák si dáme rozpállit pánvičku. Lososa osolíme. Pánvičku potřeme máslem a lososa orestujeme vždy 3 minuty z každé strany. Zatímco se nám peče losos, umixujeme si kaši z květáku a kedlubny. A máme hotovo! Jídlo jsem ještě ozdobila cherry rajčátky - aby jedlo i oko :O) ! Dobrou chuť :O)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů