Květákovo-kedlubnová kaše s lososem na másle LC
Chtěla jsem lowcarb jídlo a přílohu, která by zároveň byla i nízkoenergetická.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 220 g |
kedlubna | 220 g |
losos filet | 220 g |
máslo | 20 g |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
sůl | 2 lžičky |
kurkuma mletá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Do kastrůlku si dáme vařit oloupanou kedlubnu, nakrájenou na kostičky. Osolíme a přidáme kurkumu. Vaříme do měkka. Zároveň v druhém kastrůlku vaříme 10 minut květák ve slané vodě. Po uvaření květák i kedlubnu scedíme a po té sesypeme do vyšší úzké nádoby. Přidáme špetku muškátového oříšku a pomorným mixerem umixujeme na kaši. Na sporák si dáme rozpállit pánvičku. Lososa osolíme. Pánvičku potřeme máslem a lososa orestujeme vždy 3 minuty z každé strany. Zatímco se nám peče losos, umixujeme si kaši z květáku a kedlubny. A máme hotovo! Jídlo jsem ještě ozdobila cherry rajčátky - aby jedlo i oko :O) ! Dobrou chuť :O)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů