Květákovo-cuketová polévka - LC
Báječná lowcarb polévka, v sezóně cuket a květáku zkuste :) Děkujeme Lucii Calábkové za sdílení: https://instagram.com/lowcarb_lucci?igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==
- 25m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Polévky
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
cuketa | 1 kus |
špek | 100 g |
cibule | 1 kus |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
čerstvý krémový sýr | 100 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák (na menší růžičky) jsem povařila s cuketou (na menší kostičky) a s trochou osolené vody do měkka. Do trouby jsem si dala na pečící papír čedar nakrájený na menší obdélníky a dala na horkovzduch péct, aby vznikly křupavé chipsy. Cibulku jsem si nakrájela se špekem na kostičky a osmažila, mňam.
-
Pak už jsem jen rozmixovala zeleninu a přidala jedno velké balení gervais, znovu mixla, dochutila solí, pepřem a piri piri koření 😋. Podávala jsem s nakrájenou cibulkovou natí, čedarovými chipsy a osmaženou cibulkou se špekem. Opravdu výborné!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů