Květákové "rizoto" - LC

Laduš

Další oblíbené low carb jídlo. :)

Květákové "rizoto" - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
květák 1 kg
kuřecí stehenní řízek 400 g
kuřecí prsa 200 g
zelenina směs mražená 400 g
cibule 1 kus
olivový olej 2 lžíce
máslo přepuštěné, ghí 3 lžíce
kořenicí směs grilovací koření 2 lžičky
pepř barevný celý 1 g
sůl himálajská jemná 1 lžička
sýr gouda 100 g

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso jsem nakrájela na nudličky, osolila jsem je a okořenila pepřem a grilovacím kořením. Syrový květák jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Cibuli jsem oloupala a nakrájela nadrobno. Na pánvi jsem rozehřála lžíci oleje a cibuli orestovala dozlatova.

  2. Ve velké hluboké pánvi jsem rozehřála lžíci přepuštěného másla. Přidala jsem polovinu nastrouhaného květáku (víc se mi na pánev nevlezlo, tak jsem to dělala na 2x), osolila a osmahla. Poté jsem přilila trochu vody a povařila, než se voda vydusila. Pak jsem to samé ještě udělala s druhou polovinou květáku.

  3. Na pánvi jsem rozehřála lžíci přepuštěného másla, přidala jsem mraženou zeleninu, sůl a trochu pepře a zeleninu orestovala. A nakonec jsem na pánvi rozehřála lžíci oleje a zprudka jsem orestovala maso.

  4. Ve velké míse jsem vše promíchala - květák, cibuli, zeleninu a maso. Na talíři jsem posypala najemno nastrouhaným sýrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů