Květákové "rizoto" - LC
Další oblíbené low carb jídlo. :)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Recepty po babičce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kg |
kuřecí stehenní řízek | 400 g |
kuřecí prsa | 200 g |
zelenina směs mražená | 400 g |
cibule | 1 kus |
olivový olej | 2 lžíce |
máslo přepuštěné, ghí | 3 lžíce |
kořenicí směs grilovací koření | 2 lžičky |
pepř barevný celý | 1 g |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
sýr gouda | 100 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso jsem nakrájela na nudličky, osolila jsem je a okořenila pepřem a grilovacím kořením. Syrový květák jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Cibuli jsem oloupala a nakrájela nadrobno. Na pánvi jsem rozehřála lžíci oleje a cibuli orestovala dozlatova.
-
Ve velké hluboké pánvi jsem rozehřála lžíci přepuštěného másla. Přidala jsem polovinu nastrouhaného květáku (víc se mi na pánev nevlezlo, tak jsem to dělala na 2x), osolila a osmahla. Poté jsem přilila trochu vody a povařila, než se voda vydusila. Pak jsem to samé ještě udělala s druhou polovinou květáku.
-
Na pánvi jsem rozehřála lžíci přepuštěného másla, přidala jsem mraženou zeleninu, sůl a trochu pepře a zeleninu orestovala. A nakonec jsem na pánvi rozehřála lžíci oleje a zprudka jsem orestovala maso.
-
Ve velké míse jsem vše promíchala - květák, cibuli, zeleninu a maso. Na talíři jsem posypala najemno nastrouhaným sýrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů