Dopřejte si tento oblíbený pokrm v nízkosacharidové verzi. :)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
kuřecí maso pečené nebo grilované Použila jsem dvě pečená kuřecí stehna z předchozího dne, které jsem obrala a maso natrhala na kousky. 300 g |
300 g |
400 g |
400 g |
Použila jsem hrášek s mrkví. 200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Na posypání | |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Květák nastrouháme a opražíme na pánvi na rozehřátém másle. Osolíme a přidáme trošku vody. Promícháme a počkáme, dokud se voda nevydusí.
(Květákovou "rýži" lze koupit v supermarketech také mraženou. Tu stačí jen zlehka orestovat.)
Mraženou zeleninu orestujeme na másle.
-
Na pánvi smícháme květák se zeleninou a s trhaným masem. (Můžete přidat i osmaženou cibuli.)
Pokud přidáte trochu šťávy z pečeného kuřete, bude rizoto krásně šťavnaté a dochucené. Pakliže již žádnou šťávu nemáte, můžete dosolit, případně přidat další koření dle chuti.
Na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Makronutrienty
20%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 474 kJ | 1 527 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 365 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,19 g
1,63 g |
13,5 g
5,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,419 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,96 g
2,21 g |
19,2 g
7,13 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 36,2 g |
Sůl | 0,519 g | 1,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů