Rychlý, zdravý a barevný nízkosacharidový (lowcarb)oběd či večeře...květák, zelenina...mňam:)
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
Zelenina | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 svazek |
1 svazek |
200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na oleji osmahnout pokrájenou cibuli, zaprášit paprikou, přidat maso, osolit, opepřit a osmahnout. Pak přidat pokrájené papriky a mrkev, chvíli spolu podusit. Nakonec přidat na hrubém struhadle nastrouhaný květák, zase podusit a pak vmíchat sýr dle libosti jak kdo má rád.
-
Na máslo vhodit ředkvičky a chvíli opékat, pak přidat Pak Choi - jednotlivé lístky zvlášť, dát trochu chilli a česneku a trošku opéct.
Dobrou chuť ????
Makronutrienty
24%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 465 kJ | 2 598 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 621 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,25 g
1,23 g |
23,7 g
6,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,425 SVJ | 2,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,62 g
3,28 g |
48,2 g
18,3 g |
Bílkoviny | 5,2 g | 29 g |
Sůl | 0,356 g | 1,99 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů