Květákové "rizoto"

Lenny73

Aneb v lowcarb stylu "trocha školní jídelny" :) Další dobroty i zde: https://www.instagram.com/p/Cex_vHPrbug/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Květákové "rizoto"

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
hrášek mražený 20 g
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet 200 g
kuřečí stehna, čtvrtky 1 kus
tymián čerstvý 2 snítky
rozmarýn 2 snítky
žampiony čerstvé 4 kusy
červená paprika 0,5 kusu
cibule 1 kus
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
chilli sušené mleté 1 špetka
sýr eidam 45%, strouhaný 1 hrst
nakládané kyselé okurky 4 kusy
nakládané cibulky 60 g

Postup přípravy

  1. Kuře si dáme péct (na 180 stupňů, cca 40 minut). Osmahneme si cibuli, papriku a žampiony doměkka, poté přidáme najemno namixovaný květák (na "zrníčka"), hrášek a dusíme doměkka. Pak přidáme upečené, obrané maso, sladkou papriku, chilli, sůl a pepř.

  2. Protože jsem měla místo na plechu, dala jsem ještě péct batát na plátky, ale pozor na to když už jdou do finále a vy si spokojeně vysáváte :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů