Výborné lowcarb jídlo...
Další dobroty s recepty pohromadě najdeš i :
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 4h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Placky | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Trhané maso | |
750 g |
750 g |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžíce |
1 lžíce |
+ pár kapek tekutého kouře 1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše si v mixéru rozmixujeme dohladka, na plechu s pečícím papírem vytvoříme placky a pečeme na 190 stupňů dozlatova (cca 30 minut).
-
Maso si očistíme, obalíme v koření, pokapeme tekutým kouřem a dáme na 4 hodiny pomalit (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco). Poté maso natrháme a vykoupeme ve vzniklé šťávě.
Makronutrienty
6%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 655 kJ | 3 115 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 744 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,66 g
0,631 g |
7,92 g
3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,166 SVJ | 0,792 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,1 g
4,32 g |
52,8 g
20,6 g |
Bílkoviny | 13 g | 61,7 g |
Sůl | 0,803 g | 3,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů