Výborné jako lowcarb příloha nebo i samostatně se zeleninou k večeři.
Děkujeme Janě Kvasnicové za recept :)
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
na růžičky, uvařit 1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
(tady Shimeji) 150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájet, osmahnout na ghí, přidat houby, podusíme, nakonec špenát a hned vypnout, nechat zchladnout.
-
Uvařený květák rozmačkat, přidat vajíčka, koření dle chuti, nastrouhat mozarellu, přidat strouhaný sýr, droždí, lněnou mouku a přimíchat směs s houbama. Dle hustoty přidat sýr nebo mouku.
-
Udělat placky a na 180st péct do zlatova cca 45min.
Makronutrienty
26%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 383 kJ | 544 kJ |
Kalorická hodnota | 91,4 kcal | 130 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,31 g
1,56 g |
6,13 g
2,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,431 SVJ | 0,613 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,57 g
3,01 g |
7,92 g
4,27 g |
Bílkoviny | 6,54 g | 9,3 g |
Sůl | 0,725 g | 1,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů