Květákové placky s houbama a špenátem

Výborné jako lowcarb příloha nebo i samostatně se zeleninou k večeři. Děkujeme Janě Kvasnicové za recept :)

Květákové placky s houbama a špenátem

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
květák 1 kus
špenát, čerstvé listy 250 g
cibule červená 1 kus
vajíčka 3 kusy
houby lesní čerstvé, směs 150 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžíce
mouka lněná 2 lžíce
mozzarella 1 kus
sýr čedar, cheddar 100 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
rajčata sušená 10 g
česnek medvědí listy 10 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájet, osmahnout na ghí, přidat houby, podusíme, nakonec špenát a hned vypnout, nechat zchladnout.

  2. Uvařený květák rozmačkat, přidat vajíčka, koření dle chuti, nastrouhat mozarellu, přidat strouhaný sýr, droždí, lněnou mouku a přimíchat směs s houbama. Dle hustoty přidat sýr nebo mouku.

  3. Udělat placky a na 180st péct do zlatova cca 45min.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů