Květákové placky s houbama a špenátem
Výborné jako lowcarb příloha nebo i samostatně se zeleninou k večeři. Děkujeme Janě Kvasnicové za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Pečení
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
špenát, čerstvé listy | 250 g |
cibule červená | 1 kus |
vajíčka | 3 kusy |
houby lesní čerstvé, směs | 150 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
mouka lněná | 2 lžíce |
mozzarella | 1 kus |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rajčata sušená | 10 g |
česnek medvědí listy | 10 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájet, osmahnout na ghí, přidat houby, podusíme, nakonec špenát a hned vypnout, nechat zchladnout.
-
Uvařený květák rozmačkat, přidat vajíčka, koření dle chuti, nastrouhat mozarellu, přidat strouhaný sýr, droždí, lněnou mouku a přimíchat směs s houbama. Dle hustoty přidat sýr nebo mouku.
-
Udělat placky a na 180st péct do zlatova cca 45min.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů