Květákové placky - krokety - LC

Ivanka Giovanni

Původní recept byl s moukou, tak jsem zkusila nahradit a ono to vyšlo. K tomu tatarka a nějaká příloha (já kedlubnové brambory a po půl roce i troška brambor). Dobrou chuť.

Květákové placky - krokety - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 800 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
vláknina bramborová 15 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 10 g
vepřové sádlo 50 g
muškátový ořech mletý 4 špetky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Uvařte květák doměkka a pak nakrájejte nadrobno. Přidejte bramborovou vlákninu, lahůdkové droždí, sůl, pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku a lehce promíchejte. Potom rozkvedlejte žloutky a z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do směsi s květákem. Lžící nabírejte hmotu, vkládejte do rozehřátého sádla a smažte po obou stranách dozlatova. Podávejte s tatarskou omáčkou a oblíbenou přílohou (kedlubnové brambory, zeleninové hranolky apod.).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů