Květákové placky - krokety - LC
Původní recept byl s moukou, tak jsem zkusila nahradit a ono to vyšlo. K tomu tatarka a nějaká příloha (já kedlubnové brambory a po půl roce i troška brambor). Dobrou chuť.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 800 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
vláknina bramborová | 15 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 10 g |
vepřové sádlo | 50 g |
muškátový ořech mletý | 4 špetky |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Uvařte květák doměkka a pak nakrájejte nadrobno. Přidejte bramborovou vlákninu, lahůdkové droždí, sůl, pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku a lehce promíchejte. Potom rozkvedlejte žloutky a z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do směsi s květákem. Lžící nabírejte hmotu, vkládejte do rozehřátého sádla a smažte po obou stranách dozlatova. Podávejte s tatarskou omáčkou a oblíbenou přílohou (kedlubnové brambory, zeleninové hranolky apod.).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů