Původní recept byl s moukou, tak jsem zkusila nahradit a ono to vyšlo. K tomu tatarka a nějaká příloha (já kedlubnové brambory a po půl roce i troška brambor). Dobrou chuť.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
800 g |
800 g |
2 kusy |
2 kusy |
15 g |
15 g |
10 g |
10 g |
50 g |
50 g |
4 špetky |
4 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Uvařte květák doměkka a pak nakrájejte nadrobno. Přidejte bramborovou vlákninu, lahůdkové droždí, sůl, pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku a lehce promíchejte.
Potom rozkvedlejte žloutky a z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do směsi s květákem.
Lžící nabírejte hmotu, vkládejte do rozehřátého sádla a smažte po obou stranách dozlatova.
Podávejte s tatarskou omáčkou a oblíbenou přílohou (kedlubnové brambory, zeleninové hranolky apod.).
Makronutrienty
30%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 364 kJ | 890 kJ |
Kalorická hodnota | 87 kcal | 213 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,28 g
1,67 g |
10,5 g
4,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,428 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,37 g
2,69 g |
15,6 g
6,58 g |
Bílkoviny | 3,46 g | 8,46 g |
Sůl | 0,707 g | 1,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů