Květákové noky “gnocchi” - nízkosacharidové
Už je to pár dní, co jsem chtěla zkusit LC dýňové noky. Dýni jsem ale mezitím spotřebovala a v lednici jsem měla ještě květák.. Než jsem se do toho ale pustila podle sebe, tak jsem to hodila do googlu a kdo mi tak vyjel jako prvni?! @paleosnadno :) Tak jsem šla na jistotu a udělala je podle p.Lucky Grusové-děkujeme! Jsou peckovní :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
mozzarella, měkký sýr | 2 kusy |
žloutky | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák si uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Přebytečnou vodu vymačkáme v utěrce, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Vytvoříme noky, které dáme na pečící papír a lehce zamáčkeme vidličkou. Pečeme na 170°C dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů