Už je to pár dní, co jsem chtěla zkusit LC dýňové noky. Dýni jsem ale mezitím spotřebovala a v lednici jsem měla ještě květák.. Než jsem se do toho ale pustila podle sebe, tak jsem to hodila do googlu a kdo mi tak vyjel jako prvni?! @paleosnadno :)
Tak jsem šla na jistotu a udělala je podle p.Lucky Grusové-děkujeme!
Jsou peckovní :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák si uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Přebytečnou vodu vymačkáme v utěrce, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Vytvoříme noky, které dáme na pečící papír a lehce zamáčkeme vidličkou. Pečeme na 170°C dozlatova.
Makronutrienty
25%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 407 kJ | 2 209 kJ |
Kalorická hodnota | 97,2 kcal | 528 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,33 g
1,64 g |
23,5 g
8,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,433 SVJ | 2,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,28 g
3,22 g |
34,1 g
17,5 g |
Bílkoviny | 6,67 g | 36,2 g |
Sůl | 0,784 g | 4,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů