Květákové krokety - LC
Tato skvělá nízkosacharidová příloha spolu s pečeným krůtím masem na kmíně a dipem z červené řepy tvoří vyvážený, zdravý a nutričně bohatý oběd. Pastva pro žaludek i pro oko. Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 2 kusy |
sýr tvrdý přírodní | 100 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 4 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Menší květák rozsekat v sekáčku, osolit a chvilku nechat, pak dokonale vyždímat. Přidat 2 vejce, 100g tvrdého sýra, pepř-udělat krokety, obalit v lahůdkovém droždí a upéct buď v troubě nebo HF, postříkat olejem před pečením.
-
Dip z červené řepy -1 vařená řepa rozmixovaná se zakysankou, přidat sůl, pepř, křen, salát, avokádo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů