Květákové krokety - LC

Tato skvělá nízkosacharidová příloha spolu s pečeným krůtím masem na kmíně a dipem z červené řepy tvoří vyvážený, zdravý a nutričně bohatý oběd. Pastva pro žaludek i pro oko. Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)

Květákové krokety - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
sůl 1 lžička
vajíčka 2 kusy
sýr tvrdý přírodní 100 g
pepř černý mletý 1 špetka
droždí lahůdkové sušené, tebi 4 lžíce
olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Menší květák rozsekat v sekáčku, osolit a chvilku nechat, pak dokonale vyždímat. Přidat 2 vejce, 100g tvrdého sýra, pepř-udělat krokety, obalit v lahůdkovém droždí a upéct buď v troubě nebo HF, postříkat olejem před pečením.

  2. Dip z červené řepy -1 vařená řepa rozmixovaná se zakysankou, přidat sůl, pepř, křen, salát, avokádo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů