Květákové hromádky
- 2h
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,66 kusu |
vejce slepičí velké, l | 2 kusy |
zakysaná smetana rostlinná | 1 lžička |
mozzarela | 200 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 2 lžičky |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Květák rozeberte na růžičky a uvařte do poloměkka. Sceďte a nechte pořádně okapat. Pak ho nasekejte nadrobno. Přidejte vejce, smetanu, mozzarelu (kupuju už strouhanou), koření, LSD a promíchejte. Nechte chvíli odstát. Ne plech dejte pečící papír a dejte na něj hromádky směsi. Pečte na 170 asi 45 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů