Květákové halušky - květušky (low carb)
Nevěřila jsem, ale ano - jsou úžasné, rychlé a zdravé :). Báječný nízkosacharodový (LC) oběd za pár minut na stole.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,5 kusu |
sůl | 1 lžička |
kmín celý | 1 lžička |
slanina anglická | 100 g |
cibule | 1 kus |
lučina | 100 g |
Postup přípravy
-
Květák lehce povaříme, ne úplně doměkka. Měl by být "na skus". Rozdrobíme na kousky jako halušky.
-
Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu opražíme, přidáme cibuli a dozlatova osmažíme. Dáme stranou.
-
Na výpeku orestujeme krátce květákové halušky, přidáme Lučinu a promícháme.
-
Servírujeme Květušky, polijeme slaninkou s cibulkou. Je to velmi syté, a nebezpečně dobré...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů