Nevěřila jsem, ale ano - jsou úžasné, rychlé a zdravé :). Báječný nízkosacharodový (LC) oběd za pár minut na stole.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
"Halušky" | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Květák lehce povaříme, ne úplně doměkka. Měl by být "na skus".
Rozdrobíme na kousky jako halušky.
-
Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu opražíme, přidáme cibuli a dozlatova osmažíme. Dáme stranou.
-
Na výpeku orestujeme krátce květákové halušky, přidáme Lučinu a promícháme.
-
Servírujeme Květušky, polijeme slaninkou s cibulkou.
Je to velmi syté, a nebezpečně dobré...
Makronutrienty
23%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 501 kJ | 1 722 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 412 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,26 g
2,21 g |
14,7 g
7,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,426 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,97 g
4,19 g |
34,3 g
14,4 g |
Bílkoviny | 4,44 g | 15,3 g |
Sůl | 1,29 g | 4,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů