KVĚTÁKOVÁ SMĚS - LC

Dohromady směs a kulučky z mletého masa tvoří moc dobrý lowcarb oběd. Děkujeme Lucce Valchové za zajímavý recept :)

KVĚTÁKOVÁ SMĚS - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
kokosové mléko 100 ml
rajský protlak 3 lžíce
česnek stroužky 1 kus
paprika sladká mletá uzená 1 lžička
rozmarýn sušený 3 g
chilli sušené mleté 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
máslo přepuštěné, ghí 3 lžíce
maso mleté 300 g
vajíčka 2 kusy
libeček sušený drhnutý 0,5 lžičky
majoránka sušená drhnutá 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžička
psylium 2 lžíce
sezamové semínko světlé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na malé růžičky, opláchneme a pořádně otřepeme. Ve velké pánvi rozpustíme koko olej, vsypeme květák, lehce osolíme a opékáme cca 15-20 min na středním plameni. Růžičky by měli mít zlatavou barvu, být měkké, ale i křupavější na skus.

  2. Přímícháme utřený česnek a 1 minutu spolu restujeme. Poprášíme paprikou, chilli a rozmarýnem, a přidáme rajčatový protlak. Promícháme, aby se růžičky hezky obalily, a vše spolu restujeme další 2 min. Na závěr vmícháme kokosové mléko a necháme provařit cca 5 minut. Případně dosolíme.

  3. Takto připravená květáková směs je pikantnějšího rázu, ale zároveň jemná díky kokosovému mléku. A vlastně i bez laktózy.

  4. Předtím, než jsem dala do kuchtění květáku, tak jsem si udělala kuličky z mletého masa a dala je péct do trouby. Během toho co se kuličky pekly, jsem krásně stihla udělat květákovou směs a měla hotové současně.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů