Dohromady směs a kulučky z mletého masa tvoří moc dobrý lowcarb oběd.
Děkujeme Lucce Valchové za zajímavý recept :)
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
3 g |
3 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
Kuličky | |
300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Na obalení | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Květák rozdělíme na malé růžičky, opláchneme a pořádně otřepeme. Ve velké pánvi rozpustíme koko olej, vsypeme květák, lehce osolíme a opékáme cca 15-20 min na středním plameni. Růžičky by měli mít zlatavou barvu, být měkké, ale i křupavější na skus.
-
Přímícháme utřený česnek a 1 minutu spolu restujeme. Poprášíme paprikou, chilli a rozmarýnem, a přidáme rajčatový protlak. Promícháme, aby se růžičky hezky obalily, a vše spolu restujeme další 2 min.
Na závěr vmícháme kokosové mléko a necháme provařit cca 5 minut. Případně dosolíme.
-
Takto připravená květáková směs je pikantnějšího rázu, ale zároveň jemná díky kokosovému mléku. A vlastně i bez laktózy.
-
Předtím, než jsem dala do kuchtění květáku, tak jsem si udělala kuličky z mletého masa a dala je péct do trouby. Během toho co se kuličky pekly, jsem krásně stihla udělat květákovou směs a měla hotové současně.
Makronutrienty
20%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 562 kJ | 1 994 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 477 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,23 g
1,31 g |
15 g
4,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,423 SVJ | 1,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,6 g
5,59 g |
37,5 g
19,8 g |
Bílkoviny | 6,24 g | 22,2 g |
Sůl | 0,972 g | 3,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů