Květáková rýže
Low carb a keto s klasickou rýží moc nejdou dohromady. Nevadí. Máme pro vás vynikající nízko-sacharidovou náhradu. Květáková rýže to jistí. Recept je rychlý a hotovo je za pár minut.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Orientální
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
máslo | 50 g |
sůl | 0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Květák umyjte a okrájejte růžičky (stonky použijte třeba do polévky). Růžičky květáku najemno, zhruba na velikost uvařených zrnek rýže, nasekejte, dobře to jde po částech v sekacím nástavci ponorného mixéru (ale podaří se vám to i na prkénku nožem).
-
V hrnci při mírném výkonu plotýnky rozehřejte máslo, vsypejte syrovou květákovou "rýži, osolte ji a za občasného míchání bez pokličky poduste až mírně restujte doměkka, některý květák je uvařený rychleji a jinému to trvá, zhruba 10 až 15 minut ale obvykle stačí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů