Květáková rýže s petrželkou
Při nízkosacharidovém stravování na talíř rýže negative. Můžete si ale její alternativu připravit z květáku. Je výborná a rychlá.
- 10m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
máslo čerstvé | 80 g |
ocet jablečný | 1 lžíce |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák omyjeme a rozdělíme na drobné růžičky. Na drobno rozsekáme v mixéru, můžeme také nastrouhat na hrubém struhadle.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej. Vsypeme květák a zakápneme ho jablečným octem. 4 minuty restujeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a dokořeníme podle chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů