Květáková rýže s petrželkou

Jídelní plán

Při nízkosacharidovém stravování na talíř rýže negative. Můžete si ale její alternativu připravit z květáku. Je výborná a rychlá.

Květáková rýže s petrželkou

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
máslo čerstvé 80 g
ocet jablečný 1 lžíce
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sůl 1 lžička
muškátový ořech mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Květák omyjeme a rozdělíme na drobné růžičky. Na drobno rozsekáme v mixéru, můžeme také nastrouhat na hrubém struhadle.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej. Vsypeme květák a zakápneme ho jablečným octem. 4 minuty restujeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a dokořeníme podle chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů